Vizsgálatok

A kardiológia vizsgálat legtöbb esetben az orvosi vizsgálatot és szívultrahangot jelenti. Terheléses EKG-t csupán ezen két lépés után végezzük el.

1.-24 órás vérnyomásmonitor (ABPM) előre programozott időpontokban (nappal kb.30 percenként, éjjel óránként) automatikusan vérnyomást mér. Az így nyert mérési eredményeket tárolja, majd az adatokat az erre alkalmas program segítségével értékeljük. Segítségével el tudjuk dönteni kezelendő-e a magas vérnyomás, vagy ismert magas vérnyomás kezelése sikeres volt-e.

2.-24 órás EKG holter monitorozás: kisméretű készülék segítségével 24 órás folyamatos EKG rögzítésre van lehetőség. Ritmuszavar gyanú esetén használatos készülék által rögzített EKG-t szakorvos megfelelő számítógépes program segítségével értékeli ki. A beteg a vizsgálat napján nem fürödhet, a készüléket nem érheti víz, a mellkason több ún. elektróda felragasztása történik.

4.-Terheléses EKG: elsősorban koszorúér betegségek diagnosztikájában használjuk. Fokozott terheléssel szemben adatokat kapunk a beteg vérnyomásáról, szívritmusáról és koszorúér állapotáról. Hasznos információkat nyerünk a beteg rendszeres sporttevékenységének megítélésére.Szívinfarktust követően állapot felmérésben is jelentős szerepe van.
Terheléses EKG csak szakorvosi konzultáció és szívultrahang elvégzése után végezhető.

5.- EKG: nyugalmi EKG sok információt ad a szívizom állapotra, szívritmus megítélésében.

Theme: Elation by Kaira.