Mi a szívgyógyászat

Kardiológiai (szívgyógyászat) a szív és keringési betegségek megelőzésével, felismerésével és gyógyításával foglalkozik.
Magyarországon a vezető halálok a szívérrendszeri megbetegedések. Nem csupán a betegség felismerése és gyógyítása fontos , hanem a betegség kialakulásának a megelőzése.
A szívérrendszeri betegségek kialakulásának számtalan rizikófakorainak feltárása, kezelése komplett szívérrendszeri szűrőprogramok része.
Kardiológiai vizsgálatok alkalmasak mellkasi panaszok (koszorúér betegségek), magas vérnyomás problémák, billentyű betegségek, ritmuszavarok tisztázására.
Külön figyelmet kell szánni a felnőttkori veleszületett szívbetegségek további gondozására, kezelésére. Több éves tapasztalattal rendelkezem ezen a speciális területen.
Erectilis dysfunkció, merevedési zavar utalhat az általános érelmeszesedésre. Diszkrét, szakmailag korrekt vizsgálatok állnak az Önök rendelkezésére ilyen panaszok esetén is.
Amennyiben szokatlan mellkasi fájdalom jelentkezik (angina pectoris gyanú), terhelésre légszomj (dyspnoe),fáradékonyság, ritmuszavar érzés, vérnyomás ingadozás esetleg pillanatnyi eszméletvesztés keresse fel a szakorvost!

Theme: Elation by Kaira.